DELOITTE TAX SRL

  |  2016-01-25

Generatia Y in fata cu angajatorii: o relatie care mai poate fi salvata?

Companiile trebuie sa-si schimbe modelul prin care urmaresc sa castige loialitatea generatiei Y sau risca sa piarda un procent considerabil din forta de munca angajata, potrivit unui studiu Deloitte Global privind generatia Y.

Pagina 1/2
 1 2   

Conform studiului, 44% dintre reprezentantii generatiei Y sustin ca, daca ar avea ocazia, si-ar parasi actualii angajatori in urmatorii doi ani. Procentul celor care si-ar parasi angajatorul curent ajunge la 66% daca perioada de timp este extinsa pana in 2020. Rezultatele studiului au la baza aproximativ 7.700 de respondenti apartinand generatiei Y din 29 de tari, in perioada septembrie- octombrie 2015.

 

Temeri ca “lipsa abilitatilor de lider” si “sentimentul de a fi trecut cu vederea” au fost des mentionate de catre cei care urmau sa faca o schimbare in cariera, in viitorul apropiat. Insa comportamentele si opiniile generatiei Y graviteaza in jurul temelor mari precum echilibrul cariera/viata privata, dorinta de flexibilitate si diferentele de valori.

 

Generatia Y pare sa fie ghidata de valori puternice indiferent stadiul in care se afla in cariera, iar acestea devin vizibile cand vine vorba de alegerea anagajatorilor, sarcinile pe care sunt dispusi sa le accepte si deciziile pe care le aleg cand sunt pusi intr-un rol mai important.

 

Desi continua sa aiba o perspectiva pozitiva asupra rolului afacerilor in societate, iar perceptiile negative legate de motivatia si etica in business s-au atenuat comparativ cu studiile precedente, generatia Y inca isi doreste ca afacerile sa se axeze mai mult pe oameni (angajati, consumatori si societate), produse si scop, mai putin pe profit.

 


“Generatia Y valorifica scopul organizatiei mai mult decat succesul financiar, fara a renunta la valorile si oportunitatile de dezvoltare personala. Liderii lor trebuie sa demonstreze ca apreciaza aceste prioritati, altfel organizatiile acestora risca sa piarda o mare parte din forta de munca”, a spus Punit Renjen, CEO Deloitte Global. “Din fericire, generatia Y a furnizat mediului de afaceri o radiografie despre cum angajatorii pot sa le sa satisfaca nevoile de ascensiune in cariera si dezvoltare profesionala”.

 

Ce fel de angajator isi doreste generatia Y

 

Generatia Y cauta angajatori cu aspiratii similare, iar sapte din zece considera ca valorile personale se regasesc si in organizatia pentru care lucreaza. Aceasta poate fi o posibila reteta de succes pentru companiile care doresc sa ii pastreze pe tinerii profesionisti.

 

Eliminarea diferentelor aspirationale este vitala pentru a atrage si pastra generatia Millennium.

Tinerii vor sa lucreze pentru organizatii axate pe imbunatatirea abilitatilor, cresterea veniturilor si nivelului de satisfactie al angajatilor, care genereaza locuri de munca si produc bunuri si servicii cu un impact pozitiv in viata oamenilor.

 

Generatia Y admite nevoia afacerilor de a creste si genera profit, dar considera ca organizatiile sunt adeseori prea concentrate pe aceste doua obiective. Pentru generatia Millennium, organizatiile cu un obiectiv clar vor avea succes pe termen lung, iar cele care nu il au sunt in pericol.

 

Conform studiului Deloitte, angajatorii ce ofera oportunitati de leadership, mentorat, incurajeaza un echilibru intre cariera si viata private, ofera flixibilitate si mai multa libertate in cariera, intretin o atitudine ce incurajeaza si recompenseaza comunicarea deschisa, comportamentul etic si incluziunea, au cele mai mari sanse in retentia angajatilor generatiei Y.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din METALWORKING MACHINERY AND EQUIPMENT (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 DUCTIL SA 2,0000
2 GUHRING SRL 2,0000
3 I.A.M.U. SA 2,0000
4 TITAN MASINI GRELE SA 2,0000
5 ROTEC SA BUZAU 2,0000
6 UZINSIDER TECHNO SA 2,0000
7 24 IANUARIE SA 2,0000
8 VDL - ROTECH SRL 2,0000
9 POPECI UTILAJ GREU SA 1,0000
10 PROMEX SA 1,0000