MICROSOFT ROMANIA S.R.L.

  |  2018-05-08

Microsoft a anuntat un nou program de accesibilitate pentru inteligenta artificiala, in valoare de 25 milioane de dolari

In cadrul evenimentului Microsoft Build, au fost de asemenea, prezentate noi oportunitati pentru dezvoltatori in edge si in cloud.

Pagina 1/2
 1 2   

Luni, in cadrul conferintei anuale Microsoft Build 2018 dedicata dezvoltatorilor, oficialii Microsoft au prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligenta artificiala (AI) in Microsoft Azure, Microsoft 365 si orice alta platforma. Crearea de solutii AI este mai importanta decat oricand pentru dezvoltatori, avand in vedere ca tehnologia continua sa schimbe modul in care oamenii traiesc si lucreaza in fiecare zi prin intermediul platformei cloud si a dispozitivelor edge.


„Era cloud-ului si edge-ului inteligent a sosit", a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. „Aceste inovatii creeaza oportunitati incredibile pentru dezvoltatori si vin in acelasi timp cu responsabilitatea de a garanta ca tehnologia pe care o construim este fiabila si benefica pentru noi toti".


Ca parte a angajamentului asumat de Microsoft de a dezvolta produse si practici AI fiabile si responsabile, compania a prezentat astazi si programul AI for Accessibility, un nou program in valoare de 25 milioane de dolari, care se va derula pe parcursul a cinci ani, menit sa valorifice puterea inteligentei artificiale de a spori capabilitatile umane pentru peste 1 miliard de oameni cu dizabilitati din intreaga lume. Programul include granturi, investitii tehnologice si expertiza si va include inovatiile dezvoltate in cadrul AI for Accessibility in serviciile Microsoft Cloud. Acesta se bazeaza pe succesul initiativei similare AI for Earth.


Inovatii in ceea ce priveste edge-ul si cloud-ul inteligent


Dispozitivele inteligente sunt din ce in ce mai intalnite in locuintele si companiile din intreaga lume, estimandu-se ca se va ajunge la o cifra de peste 20 de miliarde de astfel de dispozitive pana in 2020. Aceste dispozitive sunt atat de inteligente incat fac posibile moduri avansate de a vedea, asculta, rationa si prezice, fara conectivitate constanta la cloud. Acesta este edge-ul inteligent care deschide oportunitati pentru clienti persoane fizice, companii si intreaga industrie, de la blocul operator pana la sectia de productie. Astazi, Microsoft anunta noi posibilitati pentru dezvoltatori de a se extinde in edge:


• Microsoft ofera solutii open source pentru Azure IoT Edge Runtime, permitand clientilor sa modifice, sa elimine erorile si sa beneficieze de mai multa transparenta si control in ceea ce priveste aplicatiile edge.


• Custom Vision va rula acum pe Azure IoT Edge, permitand dispozitivelor, cum ar fi dronele si echipamentele industriale, sa actioneze rapid, fara a necesita conectivitate la cloud. Acesta este primul serviciu Azure Cognitive care sprijina implementarea edge, in urmatoarele cateva luni urmand sa fie disponibile si alte servicii pentru Azure IoT Edge.


• DJI, cea mai mare companie de drone din lume, incheie un parteneriat cu Microsoft pentru a crea un nou SDK pentru PC-urile cu Windows 10, selectand Azure ca furnizor preferat de cloud pentru promovarea dronelor comerciale si solutiilor sale SaaS. Acest SDK va aduce capabilitati complete de control al zborului si transfer de date in timp real pentru aproape 700 de milioane de dispozitive conectate la Windows 10 la nivel global. In cadrul parteneriatului comercial, beneficiind de serviciile Azure IoT Edge si AI Microsoft, DJI si Microsoft vor dezvolta in colaborare solutii pentru a permite noi scenarii in agricultura, constructii, siguranta publica si multe alte domenii.


• Microsoft a anuntat o colaborare cu Qualcomm Technologies, Inc. pentru a crea pentru dezvoltatori un set de instrumente de vizualizare AI care ruleaza Azure IoT Edge. Aceasta solutie pune la dispozitie hardware-ul si software-ul esentiale, necesare dezvoltarii solutiilor IoT bazate pe camere video. Dezvoltatorii pot crea solutii care sa utilizeze serviciile Azure Machine Learning si pot profita de acceleratia hardware disponibila prin intermediul platformei Qualcomm® Vision Intelligence si a motorului de procesare Qualcomm® AI. De asemenea, camera poate actiona servicii avansate Azure, cum ar fi invatarea automatizata, analiza fluxurilor si serviciile cognitive, care pot fi descarcate din cloud pentru a rula local in edge.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.