SMARTREE ROMANIA SRL

  |  2017-02-16

Topul domeniilor cu cele mai multe angajari in 2016

Angajari masive anul trecut in IT, BPO, productie sau retail.

Pagina 1/2
 1 2   

2016 a insemnat un an al angajarilor masive in domenii precum IT, BPO, productie sau retail, potrivit Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR. De altfel, conform companiei, trendul recrutarilor pe aceste segmente se va pastra si anul acesta.

 

“Anul trecut, domenii precum IT, BPO, productie si retail au condus in topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de munca. De asemenea, automotive, logistica si medical sunt alte segmente unde candidatii nu au fost nevoiti sa caute prea mult un job”, a declarat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.


Pe de alta parte, insa, 2016 nu a fost la fel de bun pentru domenii precum agricultura, istorie sau geografie, pe aceste segmente fiind o adevarata provocare pentru candidati sa gaseasca un job.


In ceea ce priveste cele mai bine platite pozitii, in functie de industrie, in 2016, domeniul software a ramas pe locul intai in top, insa nu departe de automotive unde, pentru functii specializate, precum ingineria mecanica, sunt oferite salarii foarte atractive.


“Pe langa remuneratia oferita, companiile au largit gama de beneficii, incluzand o varietate de alte noi facilitati care pot motiva oamenii.Drept urmare, pe lista de noi beneficii se afla de la clasica asigurare medicala, abonamente la salile de sport, pana la sali de relaxare la birou, gradinite pentru copiii angajatilor, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasa, abonamentele la biblioteci sau alte activitati sociale”, a mai spus Raluca Penes.


Aceasta a subliniat, de asemenea, ca cele mai apreciate beneficii au devenit, astfel, cele care pot asigura un echilibru intre viata profesionala si cea personala.


Regiunile in care s-au facut cele mai multe angajari


In topul oraselor cu cele mai multe angajari anul trecut se afla, desigur, Bucurestiul si Vestul Romaniei, precum Cluj-Napoca sau Timisoara. La polul opus, zona de Est a tarii inregistreaza cea mai mica dezvoltare, din cauza faptului ca este regiunea cel mai putin industrializata. Totusi, aceasta s-a remarcat, in 2016, prin propunerea de proiecte de relocare, in special in vestul tarii.
“Companiile au avut adevarate dificultati in a gasi angajati, mai ales in productie, in zona de Vest a tarii, asa ca au optat pentru relocarea unor angajati aflati in judetele din Estul sau Nord-Estul Romaniei”, a mai afirmat reprezentanta Smartree.

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din PLASTIC PRODUCTS (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 EUROFOAM SRL 2,0000
2 ROMCARBON SA 2,0000
3 VITAFOAM ROMANIA SRL 2,0000
4 ISOVOLTA SA 2,0000
5 STAR EAST PET SRL 2,0000
6 AUSTRIA CARD SRL 2,0000
7 VLG RO SRL 2,0000
8 HIPAC ROMANIA SRL 2,0000
9 SCHLEMMER ROMANIA SRL 2,0000
10 PERPLASTIC COMPOUNDING SRL 2,0000