MICROSOFT ROMANIA S.R.L.

  |  2017-01-11

2000 de liceeni pasionati de IT din Romania construiesc aplicatii mobile sau alte proiecte tehnice prin programul Opening Opportunities, organizat de Microsoft Romania si Asociatia Techsoup

Pasiunea pentru tehnologie este sprijinita pentru al treilea an consecutiv prin programul de mentorat in computer science pentru liceeni Opening Opportunities, organizat de Asociatia Techsoup in parteneriat cu Microsoft Romania, in cadrul programului global Microsoft YouthSpark.

Pagina 1/2
 1 2   

Proiectul creat de Asociatia Techsoup si Microsoft Romania a ajuns in 2016 la aproape 2000 de elevi de liceu care au participat la evenimente despre tehnologie si mentorat in Iasi, Focsani, Onesti, Piatra Neamt, Lugoj, Vaslui, Barlad, Suceava, Bucuresti si Ramnicu Valcea. 650 dintre ei sunt in acest moment mentorati timp de 4 luni de voluntari Microsoft Romania si lucreaza in echipe in care vor exersa construirea de aplicatii mobile sau alte proiecte tehnice.


Pasiunea pentru tehnologie este sprijinita pentru al treilea an consecutiv prin programul de mentorat in computer science pentru liceeni Opening Opportunities, organizat de Asociatia Techsoup in parteneriat cu Microsoft Romania, in cadrul programului global Microsoft YouthSpark.


Opening Opportunities este primul program educational care lucreaza cu precadere in regiunea Moldova, a doua cea mai saraca regiune a tarii si una dintre cele mai sarace regiuni ale Uniunii Europene, acoperind nevoi ale elevilor si scolilor de informatica din: Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Focsani, Onesti, Vaslui si Barlad, dar si in Bucuresti, Ramnicu Valcea si Lugoj.
Programul ajuta elevii de liceu pasionati de IT sa isi completeze activitatea din scoala cu experienta practica a realizarii unui proiect tehnic - website, aplicatie sau proiect hardware – impreuna cu un mentor cu experienta in domeniul IT. Inca de la debutul programului acum trei ani, principalul partener al proiectului este Microsoft Romania: peste 50 de specialisti ai companiei lucreaza acum cu echipe de pana la 12 elevi de liceu pentru 4 luni – in intalniri fie online, fie offline. Voluntariatul pentru Opening Opportunities a devenit deja traditie printre angajatii sai si implica mentori din toate departamentele si palierele companiei.

 

In total, peste 150 de angajati Microsoft Romania au voluntariat in proiect, aceasta reprezentand cea mai mare contributie de munca voluntara a unei companii IT in Romania la sistemul educational autohton, recunoscuta prin premiile nationale in 2015 cu Premiul pentru cel mai bun proiect de responsabilitate sociala al unei companii mari si Proiectul anului in voluntariat corporatist.
„Opening Opportunities este unul dintre cele mai bine puse la punct programe de voluntariat corporate din tara. Posibilitatea de a mentora elevi de liceu mi-a adus multa satisfactie si m-a ajutat sa ma dezvolt personal. Faptul ca le-am oferit o perspectiva a ceea ce inseamna sa lucrezi in domeniul IT i-a inspirat pe acessti elevi sa creeze schimbari in tot ceea ce fac,” ne-a povestit Florin Grama, directorul general Microsoft CSS Romania, el insusi mentor pentru o echipa de 14 elevi din Bucuresti.

 


Elevii, de obicei in clasele a 9-a – a 11-a, de la profile reale si nu numai, au ocazia sa descopere in practica etapele dezvoltarii unui produs tehnic, dar si sa-si exerseze roluri ca manager de proiect, manager de produs, programator, designer, marketing si PR – coordonati de mentori Microsoft care au trecut printr-un proces consolidat de training in dezvoltare de produse si mentorat. Mentorii Microsoft sunt ajutati pe tot parcursul drumului de dezvoltare de mentori tehnici din echipa Microsoft Developer Experience si de echipa Opening Opportunities.


Opening Opportunities continua sa creasca in impact de la an la an, inca de la prima editie din 2013. Incepand cu anul scolar 2016 – 2017, programul a ajuns la aproape 2000 de elevi din 10 localitati, prin intermediul celor 15 evenimente de lansare organizate pe parcursul a doar 3 saptamani. Din participantii la aceste evenimente, 650 de elevi lucreaza acum, timp de 4 luni, alaturi de mentorii Microsoft la dezvoltarea proiectului lor, pe care va trebui sa il prezinte public pana la finalul lunii ianuarie 2017.

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din OIL AND GAS MACHINERY AND EQUIPMENT (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 CAMERON ROMANIA SRL 4,0000
2 CONFIND SRL 2,0000
3 LUFKIN INDUSTRIES SRL 2,0000
4 ROHE-ROMANIA SRL 2,0000
5 MACOFIL SA 2,0000
6 STIMPEX SA 2,0000
7 J. CHRISTOF E&P SERVICES SRL 1,0000
8 TOTALGAZ INDUSTRIE SRL 1,0000
9 UPETROM 1 MAI SA 1,0000
10 UZTEL SA 0,0000