PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL

  |  2013-12-18

Avocatii D&B David si Baias - o noua victorie obtinuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Echipa de avocații a D&B David şi Baias SCA a obţinut un nou succes în lupta pentru acordarea de dobânzi în cazul rambursării cu întârziere a TVA.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a consfințit dreptul societăţii Rafinăria Steaua Română S.A. la dobânzile solicitate şi a dispus obligarea ANAF la plata de dobânzi, după cum s-a menţionat şi în hotărârea instanţei europene.

 

„Această sentinţă definitivă a Înaltei Curţii este consecinţa firească a hotărârii pronunţate de Curtea Europeană de Justiţie în speţa Rafinăria Steaua Română vs. ANAF. Decizia istorică din acest dosar a creat jurisprudenţa europeană care să îndreptăţească orice contribuabil care a înregistrat întârzieri în rambursarea de TVA de la stat să solicite plata de dobânzi pentru acele sume. În acest moment, avem mai multe dosare în instanţe cu speţe asemănătoare şi suntem încrezători că vom obţine rezultate similare. Pe termen lung însă, sperăm că eforturile noastre vor duce la îmbunătăţirea sistemului de rambursare de TVA în România, astfel ca societăţile comerciale să nu mai sufere amânări nejustificate în rambursarea de TVA, iar statul să nu mai fie pus în situaţia de a plăti dobânzi de întârziere şi să evităm şi infringementul legislaţiei europene în domeniu”, a declarat Dan Dascălu, Partener, D&B David şi Baias, cel care a condus echipa D&B din acest caz.

 

Echipa de avocaţi care a reprezentat societatea în acest caz este formată din Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, Andreea Cojocaru, Avocat Senior Coordonator, Ana Maria Iordache, Avocat Senior şi Mihail Boian, Avocat Asociat D&B David şi Baias.

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din SHIPS (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 HAVI LOGISTICS SRL 3,0000
2 DHL LOGISTICS SRL 2,0000
3 TIBBETT LOGISTICS SRL 2,0000
4 KARL HEINZ DIETRICH INTERNATIONAL EXPED SRL 2,0000
5 STEP ONE SPEDITION SRL 2,0000
6 EUROPEAN LOGISTICS SRL 2,0000
7 DACHSER ROMANIA SRL 2,0000
8 TIBBETT RETAIL SERVICES SRL 2,0000
9 TRAMECO SA 2,0000
10 INTERNATIONAL BUSINESS TRANSPORT SA 2,0000