PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL

  |  2013-03-26

Avocatii D&B David si Baias obtin o reducere cu 90% a amenzii aplicate de Consiliul Concurentei in cazul Farmexpert DCI

Avocatii D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta a PwC Romania, au obtinut in instanta o reducere semnificativa a amenzii aplicate de Consiliul Concurentei societatii Farmexpert DCI SA pentru incalcarea prevederilor art. 5 din Legea concurentei si a art. 101 TFUE, prin „incheierea unor intelegeri” de interzicere a exportului si a importului de produse Bayer, precum si a exportului de produse Sintofarm

Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea in parte a deciziei nr. 98/27.12.2011 emisa de catre Consiliul Concurentei, respectiv cu reducerea cuantumului amenzii aplicate reclamantei, de la 10.997.366 lei la 1.000.000 lei.

 

Decizia este una definitiva, fiind supusa recursului in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Solutia obtinuta in fata Curtii de Apel Bucuresti este urmarea eforturilor conjugate a unei echipe mixte de avocati specializati in dreptul concurentei si litigii formata din Andreea Cojocaru, Catalin Suliman si Ana-Maria Iordache si coordonata de Sorin David, Managing Partner, D&B David si Baias.

 

"Echipa de concurenta din cadrul D&B David si Baias este una dintre cele mai vechi si mai experimentate din Romania, imbinand cu succes o vasta expertiza practica, atat la nivelul autoritatii de reglementare, cat si in fata instantelor judecatoresti, cu o solida cultura academica in materie de concurenta", a precizat Sorin David.  

 

Despre D&B David si Baias:

D&B David si Baias este societatea de avocati corespondentaa PwC Romania, fiind integratain reteaua societatilor de avocaticorespondente PwCcare cuprinde mai mult de 2.000 de avocatiin 75 de jurisdictii.

D&B David si Baias este o societate de avocatura pentru afaceri. Echipa D&B David si Baias ofera un pachet complet de solutii integrate, novatoare si pragmatice clientilor multinationali si locali, in urmatoarele domenii: societati comerciale si grupuri de societati; fuziuni, achizitii si restructurari; proprietati imobiliare; relatii de munca; servicii financiare si piete de capital; concurenta si ajutoare de stat; proprietate intelectuala; protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal; litigii fiscale si comerciale.  De asemenea, D&B este specializata in domeniile farmaceutic si IT&Telecom, furnizand solutii specifice pentru societatile din aceste industrii.

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.