Banca Mondiala: Romania va beneficia de un imprumut de 500 de milioane de euro pentru o crestere economica sustenabila

Potrivit AGERPRES, Romania va beneficia de un imprumut de 500 de milioane de euro de la Banca Mondiala pentru eficientizarea finantelor publice si reformarea anumitor institutii in vederea obtinerii unei cresteri economice sustenabile si imbunatatirii standardelor de viata, a anuntat, vineri, Banca Mondiala.

Pagina 1/2
 1 2   

"Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale a aprobat astazi (15 decembrie n.r.) suma de 500 milioane euro (echivalentul a 558,27 milioane de dolari SUA), care va fi acordata Romaniei in contul celui de-al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare privind eficientizarea finantelor publice si cresterea economica (DPL)", se arata intr-un comunicat al Bancii Mondiale remis vineri AGERPRES.


Obiectivul acestui nou program este acela de a reforma anumite institutii si de a pune in aplicare politici care sunt vitale pentru atingerea unui nivel sporit de crestere sustenabila, pentru crearea de noi locuri de munca mai bine platite, precum si pentru imbunatatirea standardelor de viata in Romania.


"Autoritatile din Romania au demonstrat un angajament sustinut pe calea implementarii unei agende de reforme care reprezinta nucleul eforturilor de reducere a saraciei si a excluziunii, si al crearii de oportunitati mai bune pentru cetatenii Romaniei", a declarat Cyril Muller, vicepresedinte al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala.


Acesta a precizat ca Banca Mondiala va sustine in continuare Romania pe drumul transformarii economice si al unei convergente mai rapide cu UE.


Potrivit sursei citate, noul program sprijina trei prioritati principale, in primul rand concentrandu-se pe amplificarea potentialului de crestere al Romaniei prin sporirea nivelului de performanta si de guvernanta al intreprinderilor de stat si cresterea nivelului de competitivitate la export si al performantelor macroeconomice. In plus, imprumutul DPL va contribui la imbunatatirea eficientei modului in care este cheltuit banul public, prin sprijinirea achizitiilor centralizate in sectorul de sanatate.


"Acest proces va genera economii semnificative care vor putea fi directionate spre imbunatatirea calitatii serviciilor de sanatate si care vor reduce discrepantele existente intre Romania si alte state UE in domeniul sanatatii", precizeaza Banca Mondiala.


In al doilea rand, programul va contribui la reducerea gradului de saracie si de excluziune sociala prin sprijinirea unei reforme cuprinzatoare a sistemului de asistenta sociala. Aceasta reforma urmeaza sa scoata jumatate de milion de romani din starea de saracie. In plus, reforma cadastrului va oferi posibilitatea inregistrarii gratuite si sistematice a proprietatilor imobiliare, inclusiv achizitionarea, vanzarea si transferul prin mostenire al terenurilor, pentru mai mult de un milion de romani, in special pentru persoanele din cadrul comunitatilor marginalizate si pentru romi. "Un sistem de cadastru functional va fi de o importanta vitala pentru atragerea de noi investitii", mentioneaza comunicatul BM.


In cele din urma, acest program va sprijini la nivel global bunurile publice prin adoptarea primei Strategii Nationale pentru Schimbarile Climatice si a Planului de Actiune privind Schimbarile Climatice.


Se asteapta ca aceste masuri sa stimuleze investitiile in sursele de energie regenerabile si fara emisii de carbon si sa imbunatateasca eficienta energetica la nivelul sectoarelor rezidential si industrial.

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din MEDICAL EQUIPMENT (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 TEXTILE MEDICALE SRL 2,0000
2 GENERAL ELECTRIC MEDICAL SYSTEMS ROMANIA SRL 2,0000
3 MEDIST IMAGING & P.O.C. SRL 2,0000
4 HAMILTON CENTRAL EUROPE SRL 2,0000
5 TEHNOPLUS MEDICAL SRL 2,0000
6 ORTOPROFIL PROD ROMANIA SRL 2,0000
7 SOF MEDICA SRL 2,0000
8 VARINAK EUROPE SRL 2,0000
9 DRAGER MEDICAL ROMANIA SRL 2,0000
10 AUDIO NOVA SRL 2,0000