REVISTA CARIERE

  |  2017-04-04

CIO Council National Conference 2017 - O enciclopedie despre tehnologie, conditia umana in raport cu transformarile digitale si lucrurile care vor revolutiona lumea

CIO Council National Conference 2017 s-a desfasurat joi, 30 martie 2017, la hotelul Radisson Blu din Bucuresti.

Pagina 1/2
 1 2   

Moderata de catre Yugo Neumorni, Presedinte CIO Council Romania si Director IT, Hidroelectrica, Carmen Adamescu, Partner, Head of IT Advisory Services, EY Romania si de catre Gianrodolfo Tonielli, Managing Director for Accenture Technology Services in CEE, cea de-a cincea editie a conferintei s-a bucurat de un real succes. Teme precum “Digital Transformation: from technical capabilities to business strategies and mindsets”, “Cybersecurity. Open SI vs. Secure IT. The Dark Side of the Cloud” sau “Innovation is the sole future of business” au fost dezbatute de specialistii in domeniu.

 

Editia din acest an a Conferintei Nationale a Managerilor IT din Romania, organizata de catre CIO Council si Revista CARIERE a reunit peste 200 de profesionisti, experti, lideri de afaceri si manageri IT, CIOs si COOs, cu scopul de a discuta despre o noua viziune asupra lumii afacerilor in Era Digitala, ai carei piloni principali sunt serviciile de Cloud, noile tehnologii de productivitate si mobilitate, precum si analiza datelor, care au un impact major asupra proceselor, produselor si modului in care interactionam atat in cadrul companiei, cat si in exteriorul acesteia.

 

In deschiderea conferintei, Yugo Neumorni, Presedinte CIO Council Romania si Director IT, Hidroelectrica ne-a invitat intr-o aventura a ideilor si dezbaterilor si a vorbit despre inovatiile tehnologice si despre procesul de digitalizare: „Digitalizarea nu mai este un fenomen despre care vorbim la timpul viitor. Ea este aici si vine cu provocari fara precedent pentru CIOs din companii. Suntem in Era Digitala, suntem in era robotilor, in era inteligentei artificiale si cognitive. Companiile, afacerile si intreaga societate se transforma intr-o maniera greu de anticipat in urma cu cativa ani. CIOs trebuie sa fie mana dreapta a executivilor si sa se regaseasca in Board-urile companiilor, intrucat rolul acestora este decisiv, atat pentru remodelarea afacerilor, cat si pentru preventia si protectia impotriva atacurilor cibernetice.”


Primul speaker care a luat cuvantul a fost Emin Alper Karacar, Partner, Advisory Services EY Central & Southeast Europe IT Advisory Leader. Acesta a identificat megatrendurile ce ne modeleaza acum existenta si a vorbit despre o revolutie industriala si despre redefinirea industriei de la 0. „Trebuie sa fim pregatiti si sa ne gandim cum trebuie sa ne pregatim si cum sa ajutam clientii fara doar a ne uita la industria noastra, ci si la ce fac altii”, a fost concluzia lui Karacar.


Marius Antonie, Technology Consulting Manager, Accenture, a vorbit despre viziunea trendurilor in domeniului IT-ului si al tehnologiei. „Tehnologia trebuie sa se adapteze dupa nevoile noastre, nu invers. Trebuie sa existe un parteneriat intre noi si tehnologie, trebuie sa facem tehnologia sa munceasca pentru noi”, a incheiat Marius Antonie. Acesta a facut si o demonstratie cu un robot, capabil sa inteleaga si sa execute comenzile date de om, precum si sa dea sarcini mai departe altor dispozitive inteligente, la randul sau. Vedeti video AICI.


In continuare, Corina Bianca Gonteanu, Strategic Director of Marketing Europe ManpowerGroup, a vorbit despre interactiunea dintre om si tehnologie. „Desteptarea” tehnologiei pune o mare presiune pe piata actuala a locurilor de munca. Dar Corina Gonteanu de la Manpower Group ne linisteste putin. Daca facem un pas in spate si privim situatia per ansamblu, vom realiza ca in centrul tuturor acestor schimbari se afla fara indoiala OMUL.


„Surprize-surprize: oamenii sunt cei mai importanti. Recunoastem ca tehnologia modeleaza lumea, dar cheia e in continuare reprezentata de oameni, cel mai mult conteaza omul”, reliefeaza Corina Gonteanu.


Reprezentantii Orange Romania, au vorbit despre inovatiile tehnologice. Cristian Patachia-Sultanoiu, Development & Innovation Manager, Orange Romania a prezentat viziunea gigantului IT asupra noilor inovatii, ultimele aplicatii lansate si proiectul primului smart city din Romania, dezvoltat impreuna cu compania de telecom, anume Alba-Iulia, de la hotspoturile Wi-Fi cu acces la Internet securizat in zonele publice, solutia de transport public inteligent in 15 mijloace si platforme de comunicare si semnalarea problemelor municipalitatii, la infrastructura LoRa WAN prin care comunica dispozitivele conectate la internet si solutii de management al iluminatului public. Detalii AICI.


Matei Psatta, Digital Marketing Specialist, a prezentat publicului o piramida a nevoilor digitale, un mod interesant de a privi produsele tehnologice. Astfel, echivalentul nevoilor de baza umane (mancare, apa, adapost, etc.) sunt, din punct de vedere tehnologic: sa scrii un document electronic, sa poți sta pe net, sa poți cauta lucruri care te intereseaza etc. Apoi, din punct de vedere al siguranței, consumatorul trebuie sa aiba incredere in produsul pe care il foloseste.


„Sa luam exemplul Google”, a explicat Psatta. „Aceasta companie face miliarde din advertising. Daca lumea n-ar avea incredere ca Google funcționeaza si ca stie ce face, credeți ca ar mai baga bani acolo? Sau Facebook-ul. Credeți ca oamenii ar mai sta pe Facebook, daca n-ar avea incredere in aceasta platforma? Ei au incredere ca datele lor sunt in siguranța acolo. Nici macar n-are importanța daca e real sau nu, atata vreme cat ei sunt convinsi de asta”, a completat el. Video AICI. Citeste intreaga prezentare facuta de Matei Psatta AICI.

 

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din WATER AND SOFT DRINKS (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 COCA-COLA HBC ROMANIA SRL 4,0000
2 QUADRANT - AMROQ BEVERAGES SRL 3,0000
3 ROMAQUA GROUP SA 3,0000
4 MASPEX ROMANIA SRL 3,0000
5 EUROPEAN DRINKS SA 2,0000
6 VALVIS HOLDING DISTRIBUTION SA 2,0000
7 RIO BUCOVINA SRL 2,0000
8 LA FANTANA SRL 2,0000
9 PERLA HARGHITEI SA 2,0000
10 COCA-COLA ROMANIA SRL 2,0000