EY ROMANIA

  |  2017-06-16

EY va utiliza dronele in procesul de auditare

EY va folosi solutii noi din industria software pentru imbunatatirea procedurilor de inventariere. Cu ajutorul inteligentei artificiale, dronele utilizate in procesul de auditare vor fi dotate cu noi capabilitati de recunoastere a elementelor de identificare a activelor inventariate.

EY a lansat un proiect pilot (proof of concept - POC) aplicabil la nivel global care vizeaza extinderea utilizarii dronelor in cadrul proceselor de inventariere, ca parte a propriilor capabilitati de auditare digitala. Pentru a imbunatati calitatea auditarii, acest proiect pilot extins va folosi o noua tehnologie pentru creșterea acuratetei si a frecventei colectarii de date in procesul de inventariere.

 

Platforma de tip cloud de monitorizare a activelor, alimentata de o retea de senzori Internet of Things (IoT) va analiza activele inventariate in timp real prin citirea codurilor de bare/ Quick Response (QR) / rack labels si transmiterea acestor date direct catre EY Canvas – platforma globala de audit digital EY Assurance.

 

Acest proiect pilot va fi folosit initial in sectoarele de comert si productie. De exemplu, in auditarea producatorilor auto se vor utiliza dronele pentru realizarea numararii automate a vehiculelor de la uzinele de productie. In cazul auditurilor din domeniul comercial, de exemplu, pentru determinarea stocurilor, dronele vor functiona autonom folosind instrumente de recunoastere a diverselor imagini si obiecte. Acestea vor permite recunoasterea optica a codurilor de bare /QR /rack labels pentru a colecta date privind structura și localizarea stocurilor, inclusiv in afara orelor de program, in scopul creșterii fiabilitatii inventarierii și a eficientei procedurilor de audit. Folosirea dronelor se preteaza in mod special la inventarierea integrala a unui numar mare de active, mai ales atunci cand inventarierea se face periodic, consuma mult timp, iar in cursul procesului este intrerupta / redusa activitatea firmelor.

 

Alexandru Lupea, liderul Departamentului de audit al EY Romania, spune: "EY a testat deja utilizarea dronelor in cadrul procedurii de auditare timp de cateva luni si rezultatele au fost convingatoare. E timpul sa extindem testarea la nivel global in mai multe sectoare, astfel incat mai multe companii ce vor fi auditate sa poata beneficia de pe urma folosirii acestei tehnologii inovatoare. Este doar una dintre multele solutii prin care dorim sa incorporam tehnologie de ultima ora in procesele noastre de auditare, pentru a crește calitatea serviciilor."

 

Folosirea dronelor in cadrul inventarierii activelor și stocurilor permite colectarea de mai multe date. in plus, ea le permite echipelor de audit sa se concentreze pe identificarea zonelor de risc, in loc sa se ocupe cu inventarierea umana/manuala a activelor și a stocurilor. Prin procedurile inovatoare de inventariere a stocurilor, folosind drone de ultima generatie, inteligenta artificiala si machine learning, EY va pune la dispozitia companiilor un serviciu cu totul nou, care sa le aduca beneficii. 

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din BUILDING MACHINERY AND EQUIPMENT (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 GRADINARIU IMPORT EXPORT SRL 3,0000
2 BERGERAT MONNOYEUR SRL 2,0000
3 WIRTGEN ROMANIA SRL 2,0000
4 MARCOM R.M.C. 94 SRL 2,0000
5 TERRA ROMANIA UTILAJE DE CONSTRUCTII SRL 2,0000
6 FELBERMAYR ROMANIA SRL 2,0000
7 DEME MACARALE SRL 2,0000
8 LIEBHERR-ROMANIA SRL 2,0000
9 IRCAT-CO SRL 2,0000
10 WYLZE LOGISTIK SRL 2,0000