MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL

  |  2013-02-15

Mercedes - Benz - Noul CLA: dinamic, rebel, inteligent

Odata cu lansarea noii Clase CLA, Mercedes-Benz stabileste un nou segment

Noul coupé cu patru usi are cel mai bun coeficient aerodinamic din lume (Cd=0,22), un design avangardist si sistemul de tractiune integrala 4MATIC (optional). Noul CLA urmareste filozofia de design a modelului CLS, model care a creat un trend, odata cu lansarea sa, in 2003. Portierele cu geamuri fara rama reprezinta un indiciu ca CLA isi trage radacinile din Concept Style Coupé, pe care il aduce in productia de serie. Noul CLA se poate comanda deja, iar livrarile vor incepe in luna aprilie. Preturile incep de la 24.200 euro (fara TVA) pentru CLA 180.

 

"Reactia publiculului la Concept Style Coupé a fost impresionanta. Cel mai intalnit comentariu a fost de departe «Va rugam sa aduceti masina aceasta in productia de serie. Exact asta facem acum!», spune Dr. Dieter Zetsche, Presedinte al Consiliului de Management Daimler AG si Director al Mercedes-Benz Cars. “CLA este o masina care nu confunda «clasa medie» cu «calitatea de compromis». Design-ul sau dinamic subliniaza partea sportiva a brandului Mercedes-Benz”.

 

Pentru a fi la nivelul clasei sportive in care a fost pozitionat, CLA este disponibil cu motoare turbo performante, cu puteri de pana la 155 kW (211 CP), suspensie sport si sistem de tractiune integrala 4MATIC. Specificatiile tehnice ale noului model includ cel mai bun coeficient aerodinamic pentru un automobil de serie (Cd=0,22) si numeroase sisteme de asistenta, inclusiv COLLISION PREVENTION ASSIST.

 

Acest sistem bazat pe radar atentioneaza soferul cu semnale acustice si luminoase dupa ce a fost identificat un obstacol si pregateste Brake Assist pentru o franare cat mai puternica. Franarea incepe imediat ce soferul apasa pedala de frana. Dupa ce obstacolul a fost identificat, COLLISION PREVENTION ASSIST calculeaza forta de franare necesara evitarii unui accident si reuseste sa franeze pe cat posibil in distanta ramasa. COLLISION PREVENTION ASSIST ofera protectie incepand de la viteza de 7 km/h (anterior, peste 30 km/h).

 

Cinci pachete sunt oferite, individualizand caracterul noului CLA (lungime/latime/inaltime: 4630/1777/1437 mm). Pentru a tine pasul cu publicul tinta, noul coupé cu patru usi poate integra diverse gadget-uri, permitand inclusiv rularea aplicatiilor de smartphone pe display-ul sistemului multimedia.

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din GAS, WATER, PLUMBING, HVAC CONTRACTORS (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 DAS SRL 2,0000
2 HIGH-TECH CLIMA SRL 2,0000
3 FRIGOTEHNICA SRL 2,0000
4 REPCON HIDRO SA 2,0000
5 CONI SRL 2,0000
6 ACVATOT SRL 2,0000
7 ENGIE SERVICII SRL 2,0000
8 AGASI SRL 2,0000
9 R.C.T.I. COMPANY SRL 0,0000
10 SICOR SRL 0,0000