DOINGBUSINESS.RO

  |  2015-10-02

Nivelul fiscalizarii, incertitudinea si birocratia - cele mai mari obstacole pentru antreprenorii din Galati

Potrivit unui studiu realizat de doingbusiness.ro si EY Romania in cadrul evenimentului IMM Restart – Descopera-ti potentialul’’, peste 50% dintre managerii intervievati sunt de parere ca obstacolul cel mai important pentru antreprenori si manageri in dezvoltarea afacerilor este reprezentat de nivelul fiscalizarii.

IMM Galati

Studiul a fost realizat pe baza a 121 de raspunsuri primite de la manageri si antreprenori locali si mai arata ca birocratia (41,3% dintre raspunsuri), incertitudinea si starea economiei locale (peste 36% din raspunsuri) reprezinta alte obstacole majore pentru dezvoltarea anterprenoriatului.

 

Sondajul mai releva un grad ridicat de incredere in privinta cresterii industriei din care fac parte companiile si antreprenorii locali (68% dintre cei care au oferit raspunsuri la aceasta intrebare sunt foarte increzatori sau oarecum increzatori in ceea ce priveste amplificarea activitatii economice), tendinta care este insotita de cresterea numarului de angajati (56% dintre repondenti vad o majorare a numarului de angajati fata de anul 2014), in timp ce profitul anului 2015 este estimat in crestere fata de 2014 de peste 80% dintre cei chestionati.

 

Cercetarea a fost realizata in cadrul evenimentului ,,IMM Restart-Descopera-ti potentialul’’, organizat de doingbusiness.ro in data de 30 septembrie 2015, la Galati. Evenimentul, care a reprezentat cel mai mare eveniment de afaceri al anului pentru comunitatea de afaceri din Galati, este un concept unic, parte a unui proiect la nivel national care aduce consultanta fiscala, financiara si legislativa mai aproape de mediul de afaceri local. Cei peste 170 de manageri si antreprenori din Galati si judetele invecinate au putut descoperi noi instrumente de investitie si optimizare inteligenta, si au putut cunoaste si asimila beneficiile aduse de tehnologie in dezvoltarea propriei companii, in noua era a hiperconectivitiatii. O componenta importanta a evenimentului a fost reprezentata de instrumentele pentru amplificarea potentialului de dezvoltare personala al managerilor in scopul consolidarii si dezvoltarii afacerilor.

 

,,Evenimentul ne-a confirmat ca la Galati exista o audienta excelenta in rândul anterprenorilor si companiilor din comunitatea locala dar si un apetit deosebit al lor pentru instrumentele puse la dispozitie prin proiectul IMM Restart – Descopera-ti potentialul. Succesul de la Galati si increderea pe care ne-au acordat-o participantii ne motiveaza suplimentar sa punem aceste instrumente la dispozitia si a altor comunitati de afaceri locale’’, a declarat Dumitru Ion, director general Doingbusiness.ro.

 

Partenerii evenimentului de la Galati au fost : Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-tiriac Asigurari, EY Romania, Microsoft Romania, BCR Pensii, BSA|The Software Alliance, REI Finance Advisors, Kompass Romania. Conferinta a fost sustinuta prin parteneriate media de: Agerpres, AvocatNet.ro, Business24, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, Transilvania Business, Spatiul Construit, Amcor, Ziare.com, Calendar Evenimente, Cariere, Presa Galati, Monitorul de Galati, Kiss FM Galati, Viata Libera.

Conferinta nationala IMM Restart — Descopera-ti potentialul a inclus in 2015 mediul de afaceri din Brasov, Arad, Sibiu, Pitesti, Iasi, Galati si continua cu evenimentele din Târgu Mures (13 octombrie 2015) si Oradea (18 noiembrie 2015). in Bucuresti, in data de 10 noiembrie 2015, Doingbusiness.ro organizeaza, de asemenea, evenimentul Business to more business (detalii aici: http://evenimente.doingbusiness.ro/b2mb).
 

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din TRADE, TEXTILES AND LEATHER (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 H&M HENNES & MAURITZ SRL 3,0000
2 ZARA BUCURESTI SRL 3,0000
3 C&A MODA RETAIL SRL 3,0000
4 DEICHMANN COMERCIALIZARE INCALTAMINTE SRL 3,0000
5 NY'ER ROMANIA SRL 3,0000
6 PEPCO RETAIL SRL 2,0000
7 PEERAJ BRANDS INTERNATIONAL SRL 2,0000
8 PEEK & CLOPPENBURG SRL 2,0000
9 BERSHKA CARPATI SRL 2,0000
10 FF GROUP ROMANIA SRL 2,0000