MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL

  |  2013-12-16

Noua Clasa C: Mercedes-Benz la superlativ

Noua Clasă C deschide un nou capitol în povestea de succes Mercedes-Benz şi stabileşte noi standarde în segmentul premium al clasei medii

Pagina 1/6
 1 2 3 4 5    Last ›

Datorită unui concept inteligent de proiectare, care a permis reducerea maselor proprii ale modelelor cu până la 100 de kilograme pe versiune, datorită unei aerodinamici excelente şi unor motoare economice, noua Clasă C devine un model de referinţă în segmentul său. O serie de noi sisteme de asistenţă oferă siguranţă la cele mai înalte standarde, iar un nou sistem de suspensie pneumatică, disponibilă opţional, asigură o ţinută de drum şi o manevrabilitate agilă, dar şi un confort excepţional la rulare. Din punct de vedere estetic, noua Clasă C este caracterizată de un design emoţional şi un interior ultra-luxos. Multe alte inovaţii tehnice şi detalii de interior subliniază confortul revigorant şi sportivitatea rafinată a limuzinei. Calitatea percepută a noii Clase C se simte precum "un upgrade la o clasă superioară de călătorie". Noua Clasă C poate fi comandată imediat. Pentru lansarea pe piaţă vor fi disponibile: C 180 de la 27.500 euro, C 200 de la 29.900 euro şi C 220 BlueTEC de la 31.500 euro (preţuri fără TVA)

 

Clasa C este cel mai bine vândut model Mercedes-Benz din istorie. Vânzările versiunii precedente, ce a fost lansată în 2007, au totalizat peste 2.4 milioane de unităţi. Noua generaţie a Clasei C are un design senzual, rafinat şi o gamă largă de inovaţii tehnice. Noua Clasă C se distinge de asemenea printr-o gamă completă de dotări standard precum şi prin valori exemplare de consum şi emisii, de referinţă în segmentul premium al clasei medii. Toate acestea conduc şi la costuri mai mici pe termen lung graţie motorizărilor şi consumului redus de combustibil.

 

Mercedes at its best - aceasta este noua Clasă C care fixează noi standarde pentru segmentul mediu-premium", declară Prof. Dr. Thomas Weber, Membru al Comitetului Director Daimler AG, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare Mercedes-Benz Cars. "Clasa C este caracterizată de un design emoţional şi totuşi elegant, ce este completat de un interior modern de o calitate exemplară, definind un nou standard de plăcere a condusului".

 

Ola Källenius, Vice-Preşedinte Executiv Vânzări şi Marketing Mercedes-Benz Carscompletează: "Noua Clasă C este reprezentativă pentru motto-ul nostru The best or nothing. Acest lucru este evident imediat ce întâlneşti noua noastră limuzină pentru prima oară, deoarece transmite instant impresia că face parte dintr-un segment superior. Sunt sigur că toţi clienţii noştri vor fi absolut încântaţi de poziţionarea superioară şi de agilitatea noii Clase C".

 

Clasa C a crescut în dimensiuni pentru a ţine seama de creşterea înălţimii medii a oamenilor. Cu un ampatament crescut cu 80 de milimetri (2840 milimetri), faţă de fostul model, limuzina este acum cu 95 de milimetri mai lungă (4686 milimetri) şi cu 40 de milimetri mai lată (1818 milimetri). De spaţiul interior adiţional rezultat din aceste creşteri vor beneficia în primul rând pasagerii din spate, care acum se vor bucura de un confort sporit în timpul călătoriilor. Noua Clasă C îşi depăşeşte predecesorul şi atunci când este vorba de capacitatea portbagajului. Acesta oferă acum un volum standard de 480 de litri (măsurătoare conformă normelor ISO 3832).

 

Claritate senzuală şi forme puriste

 

Din punct de vedere vizual, noua Clasă C reprezintă o evoluţie îndrăzneaţă faţă de predecesorul său. Designul său dinamic este frapant şi denotă o senzualitate rafinată ce stârneşte emoţii puternice. Estetica modernă a fost sursă de inspiraţie pentru liniile şi suprafeţele senzuale ale noii limuzine, ale cărei armonie şi dinamism în design creează un efect de atracţie imediat. Designerii au creat forme minimaliste, puriste pentru noua Clasă C care îşi demonstrează astfel tehnologia inteligentă şi ingineria avansată. Suprafeţele de caroserie clar definite afişează în mod deliberat un grad de tensiune vizuală ce oferă maşinii un caracter modern şi plin de emoţie. Liniile trasate precis şi suprafeţele sculpturare creează efecte progresive de lumini şi umbre.

 

După cum declară Gorden Wagener, Vice Preşedinte al Departamentului de Design Daimler AG: "Noua Clasă C reprezintă pasiunea pentru automobile exprimată printr-un limbaj de design contemporan". Detaliile de design progresive şi emoţionale caracterizează stilul de design revoluţionar şi senzual al noii Clase C. Noua Clasă C duce interpretarea modernă a luxului la un nou nivel.

 

Privit din lateral, conceptul de limuzină Mercedes-Benz este completat la Clasa C cu o capotă lungă a motorului, un habitaclu împins mult către partea din spate şi console faţă/ spate scurte. Roţile de mari dimensiuni scot în evidenţă spatele maşinii şi denotă un caracter plin de sportivitate şi stil.

 

Pentru partea frontală sunt disponibile două feţe diferite: una sportivă cu steaua Mercedes-Benz poziţionată în centrul grilei şi una cu o grilă a motorului clasică cu steaua mărcii amplasată pe capota motorului - doar pentru linia de echipare EXCLUSIVE. Aripioarele grilei radiatorului pot fi închise complet în mod automat pentru optimizarea coeficientului aerodinamic al autovehiculului.

 

Noua Clasă C vine echipată standard cu faruri cu lămpi halogen H7. Pe lângă această dotare sunt disponibile pe lista de opţionale două sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED: un sistem static, dar şi unul dinamic denumit "LED Intelligent Light System". Designul farurilor, dar şi cel al iluminării acestora îi conferă noii Clase C un aspect distinctiv în întuneric. Stopurile noii limuzine folosesc tehnologie LED indiferent de configuraţia aleasă pentru faruri.

 

Pagina 1/6
 1 2 3 4 5    Last ›

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.