ORESA VENTURES

  |  2016-04-15

Oresa si antreprenorul Cristian Amza preiau controlul companiei La Fantana de la Innova Capital

Oresa impreuna cu fondatorul La Fantana, Cristian Amza, au semnat joi, 14 aprilie, un acord pentru preluarea tuturor actiunilor detinute de fondurile administrate de Innova Capital la grupul La Fantana. Tranzactia va fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor necesare, iar pretul acesteia nu a fost facut public.

La Fantana este lider pe piata solutiilor de vanzare si livrare a apei pentru consumatori si companii in Sud-Estul Europei si al doilea mare furnizor de astfel de servicii din Europa Centrala si de Est. In 2015, grupul La Fantana a inregistrat venituri consolidate de peste 42 milioane euro si a furnizat servicii pentru peste 50.000 de clienti.

 

Grupul condus de Cristian Amza a stabilit practic reperele pentru pietele de servicii de aprovizionare cu apa din Romania si Serbia si ofera in prezent servicii integrate cu acoperire nationala pe ambele piete, acoperind intregul lant, de la captarea apei la facilitati de productie/imbuteliere, si mai departe, la distributia de apa si cafea prin reteaua proprie si logistica pentru livrarea la locatia clientului.

 

“La Fantana a crescut considerabil in ultimii 17 ani alaturi de Innova Capital si Oresa. Am impartasit aceeasi viziune intr-o echipa care a functionat foarte bine. Le multumesc investitorilor care cred in La Fantana si echipei de management pe care o conduc. Personal, ma bucur foarte mult sa ma alatur din nou Oresa in calitate de partener. Mergem mai departe impreuna, cu obiectivul de a consolida cresterea si performanta La Fantana si de a dezvolta in continuare un furnizor de servicii care conteaza pentru clienti, angajati, actionari si industrie”, a declarat Cristian Amza, CEO si fondator al grupului La Fantana.


“Este o oportunitate extraordinara sa fim din nou alaturi de Cristian Amza si sa investim in La Fantana. Am fost alaturi de companie de la inceput si am luat parte la dezvoltarea ei in primii sapte ani. Am fost atat de impresionati de evolutia acesteia si am urmarit-o atat de indeaproape incat s-ar putea spune ca nu am plecat niciodata, ci doar am luat o scurta pauza. La Fantana a devenit un jucator mai mare si mai puternic pe segmentul «watercooler» si a dezvoltat cu succes noua linie de business de aprovizionare cu cafea, un segment unde consideram ca exista oportunitati interesante. Ambitia noastra este de a continua sa crestem afacerea si de a demonstra ca investitorul potrivit si un antreprenor extraordinar pot face echipa pentru a construi afaceri remarcabile”, a spus Cornel Marian, Managing Director Oresa.

 

“Suntem foarte multumiti de ce am reusit sa realizam impreuna cu managementul La Fantana pe perioada cat am fost actionari. De la intrarea in actionariat in 2007, compania si-a majorat profitul EBITDA de aproape patru ori si si-a creat o pozitie puternica in piata pe segmente noi, precum distributia de cafea pentru birouri si purificatoare POU. Suntem increzatori ca aceste performante vor fi continuate de echipa de management si in noua structura a actionariatului”, a adaugat Sebastian Teter, Managing Director Innova Capital.

 

Oresa a fost asistata in aceasta tranzactie de societatea de avocatura DAVID si BAIAS, afiliata PWC. Innova a fost sprijinita de Clifford Chance Badea, iar Cristian Amza de POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII.
 

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.