REVISTA CARIERE

  |  2017-03-13

'Simtiti-va bine cu voi'. Inconjurul iubirii in trei ore, cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu

Vineri, 10 martie 2017, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel a avut loc cea de-a VII-a editie a seriei de conferinte „Dialoguri Necesare”, o noua intalnire-eveniment cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, pe tema „Iubirea ca resursa a transformarii si a implinirii”, organizata de revista CARIERE.

Pagina 1/2
 1 2   

La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, din diverse domenii, inclusiv din mediul cultural si corporate: top si middle manageri, specialisti, intelectuali, liberi profesionisti si antreprenori.


Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu au oferit un regal al ideilor si discursului cu privire la iubire, facand publicul sa aplaude in repetate randuri, la scena deschisa si, de asemenea, sa il aduca in „starea” de a reflecta la ce iubim, la ce speram, la ce facem cu fricile noastre si, de ce nu, la ce facem cu iubirea in cele din urma.


„Nu facem decat sa continuam formula dialogurilor, inceputa cu ceva timp in urma”, a spus Gabriel Liiceanu printre altele, adaugand ca „nu te invata nimeni ce este iubirea, ce e toleranta, sau ce este moartea si nici celelalte <>”. Si „sunt virtuti, situatii, care nu se pot invata”, dupa cum a subliniat Andrei Plesu, care a tinut sa adauge ca „exista o aura nemeritata a iubirii, care anuleaza expresia”.


Inca de la inceputul conferintei, Gabriel Liiceanu ne-a indemnat sa reflectam la intrebarea „Care e cea mai grea meserie din lume?”: „Daca v-ati intreba care e cea mai grea meserie din lume, ati veni cu raspunsuri diferite, a spus Liiceanu. „Dar daca cineva ar raspunde ...? (...) Atunci, daca cea mai grea meserie este sa fii om in lume, atunci iubirea este nodul central al acestei meserii”.


Pentru Andrei Plesu, „iubirea este ceva mai sobru, mai delicat, care exclude dragalasenia cosmica. (…) Fara iubire de sine nu exista iubire de altul. Simtiti-va bine cu voi!”, este sfatul pe care ni l-a dat Andrei Plesu - „Ca sa faci un bine cuiva, trebuie sa renunti la tine. Pentru actiunea caritabila e nevoie de uitare de sine, nu de iubire de sine”.

Pagina 1/2
 1 2   

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din HOTELS AND ACCOMMODATION (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 ANA HOTELS SA 2,0000
2 BUCURESTI TURISM SA 2,0000
3 SOCIETATEA COMPANIILOR HOTELIERE GRAND SRL 2,0000
4 CONTINENTAL HOTELS SA 2,0000
5 TURISM FELIX SA 2,0000
6 CALIMANESTI CACIULATA SA 2,0000
7 GRUP PETROL MARIN SA 2,0000
8 ACCOR HOTELS ROMANIA SRL 2,0000
9 BALNEOCLIMATERICA SA 2,0000
10 BEGA TURISM SA 2,0000