DOINGBUSINESS.RO

  |  2014-02-17

Sonae Sierra continua cresterea sustinuta prin semnarea a doua contracte noi in Maroc

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, a semnat două noi contracte de furnizare de servicii de administrare a proprietăţii şi închiriere cu Actif Invest şi Fonciere Chellah pentru centrele comerciale deţinute de acestea: Carré Eden în Marrakech şi Arribat Center în Rabat.

Carré Eden, un proiect al Actif Invest pentru care Sonae Sierra furnizează servicii de administrare a proprietăţii, are o suprafaţă totală închiriabilă de 15,000m2, 60 de magazine şi peste 500 de locuri de parcare. Carré Eden este programat pentru inaugurare în primul trimestru al anului 2014 şi va oferi clienţilor săi chiriaşi ancoră precum hypermarket-ul Carrefour, H&M şi LC Waikiki, printre alţii. Localizat în centrul oraşului Marrakech, un oraş cu 1 milion de locuitori, Carré Eden este o destinaţie centrală în principala zonă turistică din Maroc.

 

Arribat Center, o investiţie a Fonciere Chellah, va fi inaugurat în primul trimestru al anului 2016 şi beneficiază de serviciile de închiriere ale Sonae Sierra pentru 44,500 m2 suprafaţă totală închiriabilă şi 140 de magazine pe 3 nivele. Centrul comercial va avea 9 chiriaşi ancoră şi 2.320 de locuri de parcare dedicate întregului proiect de tip mixed use, care include, pe lângă oferta de cumpărături, un hotel, spaţii de birouri şi un centru de afaceri. Localizat în Rabat, capitala administrativă şi al doilea cel mai mare oraş din ţară cu 1.9 milioane de locuitori, Arribat Centre va fi o destinaţie importantă de lifestyle, cumpărături confortabile, servicii şi activităţi de divertisment.

 

Pentru Vitor Nogueira, Managing Director al Sonae Sierra responsibil pentru Property Management în Italia, Moroc, Algeria şi Furnizare de servicii, “Aceste contracte adaugă 60,000 m2  suprafaţă totală închiriabilă portofoliului nostru de servicii din Maroc, făcând Sonae Sierra responsabilă pentru servicii de administrare a proprietăţii şi/sau închiriere a 110,000 m2  suprafaţa totală închiriabilă în această ţară. Mai mult, furnizăm, de asemenea, servicii pentru alte 3 centre comerciale în curs de dezvoltare în Casablanca pentru terţi. Această creştere solidă şi rapidă a Sonae Sierra în Maroc reprezintă confirmareaserviciilor profesioniste pe care le furnizăm şi a valorii adăugate pe care o aducem clienţilor noştri. Suntem încântaţi să vedem o creştere atât de solidă a serviciilor noastre specializate în regiune.” 

 

În termeni macroeconomici, Maroc are peste 34 de milioane de locuitori şi este considerat o piaţă în dezvoltare cu stabilitate economică şi politică, reflectând o previziune economică optimistă atât în prezent cât şi pe termen lung. Cu 45% din populaţie având o vârstă sub 24 de ani şi 42% cu o vârstă între 25 şi 54, sectorul comercial din Maroc beneficiază de o competitivitate internaţionată în continuă creştere şi o dezvoltare a clasei de mijloc.

COMENTEAZA ARTICOLUL:
Incarca alt captcha.
 

TOP COMPANII din FORESTRY (2016)
Scoring Methodology by ERNST&YOUNG


 
#
NUME COMPANIE
SCORING TOTAL MCR
 
1 REGIA NATIONALA A PADURILOR ROMSILVA RA 4,0000
2 RO XI WOOD SYSTEMS SRL 2,0000
3 ALROB-SILV SRL 2,0000
4 H L V TRANSILVANIA SRL 1,0000
5 LACUL CODRILOR SRL 0,0000
6 CERASUS AVIUM SRL 0,0000
7 EX-FOR SRL 0,0000
8 ALDONA PREST SRL 0,0000